2011. október 6., csütörtök

Sk ötletek

Sk ötletek Kriszta1983-tól


Tobozangyalka és elkészítése
Amire szükséged lesz
fenyőtoboz
30 cm hosszú, átlátszó, széles dekorszalag
könnyen hajlítható drót
fagolyó
két darab 5 cm hosszú, keskeny, fehér szalag
aranyszalag
műanyagvirág - elhagyható
fekete és piros filctoll
ragasztó
puha, vékony, barna cérna
hajlakk
A tobozangyalka szép dísze lehet a karácsonyfának, de az ablakba is akaszthatod. Elsőként ragasztóval illeszd a fagolyót a toboz aljára, majd hagyd megszáradni. Lehetőleg erős ragasztót használj, hogy stabilan rögzíthesd. Filccel rajzold meg a szemeket és a szájakat. A kezeket, vagyis a két fehér szalagot ragaszd a tobozra: egyik végüket a nyak hátsó részén rögzítsd, majd elöl fogd össze a másik végüket, ragasztózd meg kissé, és a virággal együtt rögzítsd az angyalka hasán.
A hajához tekerj le egy adag barna cérnát, görgess belőle gombolyagot a tenyeredben, majd rendezgesd el az előre beragasztózott fagolyón. Hajlakkal rögzítsd. A szárnyakhoz készítsd masnit az átlátszó, széles szalagból, a dróttal tekerd körbe a csomónál, majd a drót végeit tekerd az angyalka nyakára. Ezután tekerd körbe óvatosan a nyaknál az aranyszalagot, hogy eltakard az illesztést.

Karis potpurri
mindenféle illatos dologot (örökzöld, szárított citrusféle, fahéj, szegfűszeg, csillagánizs, toboz...) beleteszel egy kis szütyőbe, vagy celofánzsákba, hogy látni is lehessen (egy jó hosszú-40centi- és tetszőleges széles -20centi- celofáncsíkot félbehajtod, így meglesz a zsák alja és a széleit egyszerűen tűzőgéppel néhány helyen megtűzöd, bele a potpurri, tetejét is letűz és szalagmasnival, vagy bármilyen papírdísszel ékesíthető)

Karis gömb madzagból
lufit felfújod nem túl nagyra, bekened vazelinnel, a madzagot(jó ha színes) jól meghempergeted ragasztóban hogy mindenhol olyan legyen ezt rátekered a síkos lufira, hagyod teljesen megszáradni és végül lufi kiszúr és kiszedni a gömgób belsejéből.

Gyertyatartó variációk
mécsestartó külsejét műhóval lefúj / üvegfestékkel mintát festesz rá / körberakod fahéjrudakkal, tujaágakkal, mindegy melyik és körbetekered egyszer szalaggal amit masnirakötsz / mini agyagcserepet (fillérekbe kerül) festhetitek, csillámos ragasztóval dekorálhatjátok, csillámporral ékesíthetitek, filcböl kivágott csillagot-csizmát-karifát-harangot-kesztyűt...ragaszthattok rá

Mikulásbatyu
vmilyen textilből kivágsz egy kört, attól függően, hogy mekkore zsákocskát akarsz, és a szélétől min2,5-3 centire egy szalagot, vagy fonalat fűzöl bele, minthaegy egyszerű szegőöltést csinálnál és ha körbeéértél, akkor csak összehúzod a két végét és kész a zsák, ami textilfilccel dekorálható, vagy felmatricázható, vagy varrni lehet rá egy egyszerűbb hópelyhet...

Ötletek spatulából, vagy jégkrémpálcikából (hobbyboltban szntén olcsó)









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Labels

social network

About me

latest comments

latest posts

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

SLIDE2

SLIDE1

Text

SLIDE3

Social Networks

Pages

title-header

Popular Posts

Rendszeres olvasók

Popular Posts

Search Bar

About Author (Do Not Edit Here!)