2011. október 1., szombat

Kacsapástétomos kosárka


Kacsapástétomos kosárka Démétértől

Kacsát sütök, konkrétan egy tepsiben felhamozom a következőket: alulra kerül három-négy csík húsos szalonna, erre két kacsacomb, két kacsamell, ha hozzájutsz: néhány kacsamáj is kerülhet mellé, két rúd rozmaring, egy fej négybe vágott vöröshagyma, öt-hat gerezd fokhagyma. Sózom, borsozom az egészet, egy pohárka víz vagy bor (ki mit szeret) kerül mellé, és két evőkanálnyi kacsa- vagy libazsír. Addig sütöm lefedve, míg át nem puhul, majd leveszem a fedőt, és pirosra sütöm a kacsa bőrét.
Amikor minden omlós, puha, illatos, olvadós és zamatos - szedd le a húst a csontról. Az egyik mellet vágd kisebb kockákra. A többi húst összevágva, a májat szintén, a sült hagymát és fokhagymát, friss, nyers fokhagymával, szárított rozmaringgal, egy fél pohárnyi narancslikőrrel és reszelt narancshéjjal (na jó, ezek elhagyhatók), törd át vagy daráld le. Tegyél hozzá - ha van még - egy szintén ledarált nyers kacsamájat. Két tojás sárgáját keverd a masszába.
A masszát kendd bele egy pástétomformába (kenyérsütő-forma is jó, vagy őzgerinc), és tedd egy tepsi vízbe. Negyven percig 160 fokon gőzöld át, majd hűtsd ki.
A pástétomot vágd 24 darabra.
Mirelit levelestésztát nyújts ki, vágj 24 téglalapra. Mindegyik közepébe tegyél egy darabka illatos, finom pásétomot. Forítsd rá a sarkait, majd muffinsütőben süsd szép pirosra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Labels

social network

About me

latest comments

latest posts

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

SLIDE2

SLIDE1

Text

SLIDE3

Social Networks

Pages

title-header

Popular Posts

Rendszeres olvasók

Popular Posts

Search Bar

About Author (Do Not Edit Here!)