2011. október 6., csütörtök

Karácsonyi pulykakebel

Karácsonyi pulykakebel Démétértől



Egy szép nagy, mondjuk másfél kilós pulykamell-darabot választok. Éjszakára hagymával, szerecsendióval, fahéjjal, naranccsal együtt tejbe áztatom, majd reggel megtörölgetem. Egy tálban összeállítom a tölteléket:- 3 db tejben áztatott zsemléből,- 15 dkg pirított, aprított gesztenyéből,- egy marék pirított dióból,- három gerezd reszelt fokhagymából,- 20 dkg pirított baconből,- egy reszelt almából,- egy egész tojásból.Ízlés szerint sózom, borsozom, leheletnyi szegfűszeget is hintek rá. Összeállítom a tölteléket, és a húsba egy hatalmas zsebet vágva beletömködöm, majd összezárom. Egy kivajazott jénait baconnal kibélelek, ráhelyezem a töltött pulykamellet. Narancslekvárt keverek el olvasztott libazsírral, sóval, egy korty fehérborral, és megkenegetem vele a húst. Beborítom baconnal, és lassú tűzön (170 fokon) lefedve két órát sütöm. Majd leemelem a tetejét, és pirosra sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Labels

social network

About me

latest comments

latest posts

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

SLIDE2

SLIDE1

Text

SLIDE3

Social Networks

Pages

title-header

Popular Posts

Rendszeres olvasók

Popular Posts

Search Bar

About Author (Do Not Edit Here!)