2011. november 15., kedd

Kandírozott narancshéj


1. Igaziból ehhez olyan, kezeletlen narancs volna tökéletes, amelyet nem vontak be viaszos tartósítószer réteggel. Mivel nálunk ilyet nem nagyon kapni, először is jó alaposan mossuk le a narancsokat forró víz alatt, egy konyhai szivacs dörzsi felével.
2. A narancsokat ezután hámozzuk meg, majd a héjak belső, fehér részének nagy részét távolítsuk el.
3. Szabályos, tetszés szerinti alakra vágjuk fel a héjakat, majd egy napig áztassuk őket hideg vízben.
4. Minimum egy nap áztatás után forraljunk fel vizet, a forrásban lévő vízbe tegyük bele a narancshéjakat, és 6 percig főzzük benne. Ezután vegyük ki a héjakat, és hideg vízzel mossuk át.
5. Ezután mérjük meg a héjakat, és azok tömegénél a receptben szereplően több cukrot tegyük fel a receptben előírt mennyiségű vízzel főni.
6. Ha a cukorszirup forr, tegyük bele a narancshéjakat, és közepes hőfokon, folyamatos kevergetés mellett főzzük teljesen üvegesre őket.
Figyelem! Ha még nem teljesen üvegesek a narancshéjak, de kezd elfőni róla a víz, nyugodtan töltsünk utána.
7. Ha szép üvegesek a héjak, vegyük ki őket egy rácsra, és tegyük félre lecsurogni.
8. A csokoládét olvasszuk meg, és félig, vagy akár teljesen mártsuk ki benne a narancshéjakat.
 9. Ha a csokoládé megkötött, kínáljuk vendégeinknek, vagy tegyük az asztalra egy tálban.
Forrás: desszert.eu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Labels

social network

About me

latest comments

latest posts

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

SLIDE2

SLIDE1

Text

SLIDE3

Social Networks

Pages

title-header

Popular Posts

Rendszeres olvasók

Popular Posts

Search Bar

About Author (Do Not Edit Here!)