2011. szeptember 30., péntek

Mályvacukor





Mályvacukor recept tomimamitól.

Mályvacukor hozzávalók
•15 dkg cukor
•0,5 dl víz
•2 evőkanál méz
•1 tasak étkezési zselatin (10 g)
•aroma, vagy gyümölcslé
•porcukor a forgatáshoz
•csipet só

Mályvacukor készítése
A cukrot, a mézet, a vizet vizet és egy csipet sót egy lábasban
összekeverjük és felforraljuk. Amikor fel forrt, kisebbre vesszük a
lángot, és még 3 percig tovább forraljuk. Egy másik edényben a
zselatint elkeverjük 3 evőkanál vízzel és állni hagyjuk pár percet.
Ilyenkor bele lehet tenni az aromát, gyümölcs levét, ételszínezőt.
A forró cukor szirupból egy keveset a zselatinhoz adunk, robotgéppel simára keverjük. Ezután hozzáadjuk a többi szirupot is, és alacsony fokozaton el keverjük. Amikor a mályvacukor már szép fehérré kezd vállni, és kezd ragacsos lenni, a robotgép legmagasabb fokozatán habosítsuk még 4-5 percig. Egészen addig, amíg egy ragacsos, nyúlós masszát nem kapunk.
Egy lapos műanyagot vékonyan kikenünk olajjal és öntsük bele a
mályvacukor masszát. Használhatunk szilikon formát is, ekkor nem kell olajjal kikenni. Én sima lapos, négyszögletű ételhordó dobozt használok. Hűtőbe téve a mályvacukor 3-4 óra alatt
megkeményedik. Szórjunk meg egy tálcát porcukorral és erre borítsuk ki a mályvacukrot. Miután mindenütt be porcukroztuk ollóval vágjuk csíkokra, majd kockákra. A kész mályvacukor kockákat is forgassuk meg a porcukorban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Navigation-Menus (Do Not Edit Here!)

Labels

social network

About me

latest comments

latest posts

Kapcsolatfelvételi űrlap

Név

E-mail *

Üzenet *

SLIDE2

SLIDE1

Text

SLIDE3

Social Networks

Pages

title-header

Popular Posts

Rendszeres olvasók

Popular Posts

Search Bar

About Author (Do Not Edit Here!)